Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Netcongestie: wat speelt er?

    De provincie staat voor een grote uitdaging met een versnelde nieuwbouwopgave, de vestiging van vele datacenters en een omvangrijke glastuinbouwsector.

  • Een deal met 37 partijen: Circulair slopen levert nieuwe grondstoffen op

    Stel dat je gebouwen zodanig kunt slopen dat je de grondstoffen die vrijkomen weer in andere gebouwen kunt gebruiken. Dan ben je verantwoord bezig!

  • Biodiversiteit: boeren krijgen subsidie voor kruidenrijk grasland

    De gemeente Opmeer ondersteunt het initiatief 1001ha van LTO Nederland en Urgenda om boeren te helpen om grasland om te zetten naar kruidenrijk grasland.

  • Mazelen in Noord-Holland-Noord

    Afgelopen weekend is bij een patiënt mazelen vastgesteld. Dit is direct gemeld aan GGD Hollands Noorden die gestart is met bron- en contactonderzoek. In de besmettelijke periode was deze patiënt op 23 en 24 juni in het vakantiepark De Bongerd/Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn.

  • Zijn zonnepanelen op mijn huis nog wel rendabel?

    In Gluren bij Duurzame Buren van Duurzaam Bouwloket krijgt u met filmpjes een kijkje in huis bij mensen die tegen dezelfde vragen aanlopen. In drie themaweken komen verschillende onderwerpen en woningen aan bod. De eerste themaweek staat in het teken van energie opwekken.

  • Het wijkteam van Opmeer stelt zich aan u voor!

    In een reeks interviews stellen we alle medewerkers van het wijkteam van onze gemeente aan u voor. Deze week is dat jeugdconsulent Hannah Braas. "Kinderen bewust maken van hun eigen krachten en kwaliteiten, is het mooiste van mijn werk.”

  • Wat doen we bij Groen in de zomer?

    Team Groen is elk seizoen aan het werk om de leefbaarheid op het gebied van flora, fauna, de wegen en stoepen zo goed mogelijk te houden. Met de zomer voor de deur, nemen we u mee in de periode van alles wat snel groeit en bloeit.

  • Huis-aan-huis-controle hondenbelasting binnenkort weer van start

    Binnenkort gaan in onze gemeente controleurs van bureau LEGITIEM B.V. huis-aan-huis controleren of u een hond heeft, voor het heffen van de hondenbelasting.

  • Gluren bij duurzame buren - zijn zonnepanelen nog rendabel

    Zijn zonnepanelen nog rendabel? Hoe isoleer ik mijn woning? Welke warmtepomp past het best bij mijn huis? In Gluren bij Duurzame Buren krijgt u een kijkje in huis bij mensen die tegen dezelfde vragen aanlopen.

  • Denk mee over de APV op dinsdag 9 juli

    Wij vinden uw mening en input van onschatbare waarde voor het vormgeven van de nieuwe APV. Daarom organiseren we op dinsdag 9 juli van 20.00 – 22.00 uur een bijeenkomst in het gemeentehuis van Opmeer. Komt u ook?

  • Burgemeester Van den Hengel heet COA welkom in Opmeer

    Sinds vrijdag 14 juni nemen 214 bewoners hun intrek in de noodopvanglocatie van het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) aan de Opmeerderweg in Opmeer.

  • Vernieuwd trapveldje aan de Roerdomp feestelijk geopend

    Met een ferm schot op doel tijdens een partijtje voetbal is op woensdag 12 juni het vernieuwde trapveldje aan de Roerdomp in Spanbroek feestelijk geopend.