Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Wist je dat? Voordelen van een warmtepomp

    Wist je dat … het installeren van een warmtepomp jouw huis niet alleen efficiënt kan verwarmen, maar ook kan dienen als koeling in de zomer? Lees er hier meer over!

  • Werk aan de weg: Spanbroekerweg en Koningspade afgesloten

    Door asfalteringswerkzaamheden is de Koningspade in Hoogwoud en de Spanbroekerweg in Spanbroek op meerdere dagen afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats op 28 en 30 augustus en 4 september.

  • Het wijkteam van Opmeer stelt zich aan u voor!

    In een reeks interviews stellen we alle medewerkers van het wijkteam van onze gemeente aan u voor. Deze week is dat maatschappelijk werker Joyce Boshoff. “Ik gun het mensen om lichter door het leven te gaan.”

  • Snoei uw overhangend groen voor de veiligheid

    Mensen met rollators, kinderwagens en rolstoelen moeten nu soms noodgedwongen uitwijken en over de weg lopen door overhangend groen. Dit zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties.

  • HR++ en triple glas: koel in de zomer, warm in de winter

    Het vervangen van enkelglas of dun dubbelglas door HR++ of triple glas (HR+++) zorgt er niet alleen voor dat je minder energie verbruikt, maar het zorgt ook voor een fijner binnenklimaat. In dit artikel vertellen we je er meer over.

  • Horecabeleid: denk mee over de APV op 10 september

    Om de paar jaar passen we de APV aan naar de huidige situatie. Ook het horecabeleid heeft dit jaar hierin bijzondere aandacht. Daarom willen we met u in gesprek gaan op dinsdag 10 september om 20.00 uur.

  • Evenementenbeleid: denk mee over de APV op 16 september

    Om de paar jaar passen we de APV aan naar de huidige situatie. Het evenementenbeleid heeft dit jaar hierin bijzondere aandacht. Daarom willen we met u in gesprek gaan op maandag 16 september om 20.00 uur.

  • Een burgemeester met hart voor burgerparticipatie: ‘We doen het voor onze inwoners’

    De gemeente Opmeer meldde zich dit jaar voor de tweede keer aan voor het ‘Samen sterk met buurkracht 2024’ evenement. Burgemeester Van den Hengel en Opgavemanager Linda Sijm lieten zich interviewen.

  • De 113de editie van de Landbouwshow in Opmeer is geopend!

    Tijdens een zonovergoten opening van de Landbouwshow in Opmeer vond de opening plaats in de hoofdring om 10.30 uur. Zoals de speaker Annemiek Looije in de hoofdring het opnoemde aan het publiek: ‘een zonnetje hoort in Opmeer vandaag!’ Lees er hier meer over.

  • Inwoners tevreden over zorgverlening Opmeer

    Inwoners van de gemeente Opmeer gaven het wijkteam een ruime voldoende voor de dienstverlening. Een mooie opsteker. "Maar", zo zeggen de medewerkers zelf: "het gaat om onze inwoners." Daarom willen zij met de resultaten onder de arm de dienstverlening nog beter maken.

  • Gratis zonnebrandcrème ter voorkoming huidkanker

    Huidkanker komt vaak voor. Door jezelf nu te beschermen, voorkom je later problemen. Daarom staan in onze gemeente op verschillende plekken zonnebrandpalen waar je gratis zonnebrandcrème kunt gebruiken.

  • Spanbroekerweg en Koningspade afgesloten

    Door asfalteringswerkzaamheden is de Koningspade in Hoogwoud en de Spanbroekerweg in Spanbroek op meerdere dagen afgesloten.