Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Herijking RES 2024 

    Drie jaar geleden is in kaart gebracht waar in Noord-Holland (extra) zonnepanelen en windturbines geplaatst kunnen worden. Dat gebeurde in de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0. Als deelregio stelde ook Westfriesland zo’n RES op. Deze kaart met zoekgebieden is nu geactualiseerd.

  • Denk mee over sport en bewegen of vraag GALA-subsidie aan

    In navolging van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) nodigt de gemeente u uit om met ideeën te komen die door de thema’s ‘sport en bewegen’ en ‘zorg voor elkaar’ het welzijn en de vitaliteit van Opmeerders bevorderen.

  • Graven in de straten door nutsbedrijven

    Het zal u niet ontgaan dat er veel wordt gegraven door de nutsbedrijven in onze gemeente. Er wordt gewerkt aan vervanging of uitbreiding van kabel- en leidingnetwerken en dat zorgt voor overlast.

  • Heeft u ideeën om uw afval beter te scheiden?

    Veel huishoudens in Opmeer scheiden hun afval. Toch werd in 2023 zo’n 145 kg restafval per inwoner weggegooid. Wij willen daarom horen hoe wij u kunnen helpen om uw afval nog beter te scheiden.

  • Bekijk eeuwenoude molens en gemalen in mei!

    Op 11 en 12 mei 2024 openen verschillende molens en gemalen hun deuren voor publiek. Zo zijn er in West-Friesland het gemaal Beetskoog en de Berkmeermolen open.

  • Gemeentehuis gesloten

    Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaartsdag) en maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

  • 4 mei 2024 Speech burgemeester en locoburgemeester

    Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2024 heeft onze burgemeester Gerard van den Hengel een speech gegeven alvorens alle aanwezigen bij de herdenking in Spanbroek bij het monument nabij het oude raadhuis aan de Hertog Willemweg. Hier leest u de gehele speech van de burgemeester terug.

  • Open brief burgemeester Gerard van den Hengel tegen uitsluiting en discriminatie

    Voortbordurend op de brief van vorige week waarin meer dan 300 Nederlandse burgemeesters zich openlijk uitspraken tegen antisemitisme vraag ik graag uw aandacht voor uitsluiting en discriminatie. Lees hier verder.

  • Officiële opening hondenuitrenveld Heerenweide

    Samen met de kinderburgemeesters en initiatiefnemer Emiel van Dam heeft wethouder Vincent Buis vorige week het hondenuitrenveld aan de Floris van Noordwijklaan in Spanbroek officieel geopend.

  • Programma Dodenherdenking 4 mei gemeente Opmeer

    Op 4 mei 2024 is het in de gemeente Opmeer om 20.00 uur twee minuten stil. Lees hier de volledige programmering voor de Dodenherdenking van zaterdagavond 4 mei.

  • Laatste fase herinrichting A.C. de Graafweg

    Op 9 mei 2024 start de provincie Noord-Holland met de laatste fase van de herinrichting van de A.C. de Graafweg. Deze fase duurt tot eind 2024.

  • Omgevingsvergunning aan het COA verstrekt

    De gemeente Opmeer heeft vanmiddag de omgevingsvergunning afgegeven voor de noodopvang op De Veken 4 voor de duur van 6 maanden. Door de verstrekking van deze vergunning kan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de bouwwerkzaamheden aan de Opmeerderweg starten.