Heeft u geldzorgen of schulden? Of is uw leven ingrijpend veranderd en verliest u de grip op uw geld? U bent niet de enige! Het is voor veel mensen moeilijk om te praten over geldzorgen en schulden. Nog moeilijker is het om hiervoor hulp te vragen. Door actie te ondernemen is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Lees hier hoe wij u verder kunnen helpen, want een toekomst zonder geldzorgen geeft rust.

Het Wijkteam van gemeente Opmeer

Het Wijkteam van de gemeente Opmeer helpt u graag. Een consulent van het Wijkteam kijkt samen met u naar uw mogelijkheden en geeft een advies. Misschien heeft u alleen hulp nodig bij krijgen van overzicht over uw geldzaken. Misschien hebt u recht op extra geld, zoals zorg- en huurtoeslag. Of wij kunnen u helpen om met de organisatie af te spreken dat u de rekening in delen mag betalen. Als er verdere hulp nodig is, dan helpt de consulent u om dit te organiseren. Onze hulp is gratis, betrouwbaar en deskundig. U zit nergens aan vast. Neem contact op met het Wijkteam via 0226–363333 of via wijkteam@opmeer.nl. De hulp bij schulden is er voor iedere inwoner van de gemeente, ook voor ondernemers.

Geldfit, dé online hulptool

Wilt u inzicht krijgen in uw financiële situatie? Of vindt u het te spannend om contact op te nemen met de gemeente? Gebruik dan Geldfit op www.geldfit.nl

Met een gratis (anonieme) test krijgt u inzicht in uw financiële situatie. U krijgt informatie over de juiste, betrouwbare en gratis organisatie voor hulp in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld hulp bij de administratie zijn of schuldhulpverlening. De gemeente Opmeer werkt hiervoor samen met Geldfit.

Kijk op www.geldfit.nl/test om de test in te vullen of om te chatten. Wilt u liever telefonisch (anoniem) uw situatie bespreken? Dat kan door te bellen naar het gratis telefoonnummer 0800-8115.

Vroeg hulp bij achterstand in betalen van rekeningen

Hulp bij betaalachterstanden

Hebt u een achterstand in het betalen van rekeningen van uw verhuurder, zorgverzekeraar, energie- of waterbedrijf? Dan geven die organisaties een signaal daarover aan ons door. Wij nemen contact met u op en bieden onze hulp aan. Daarmee proberen we grotere problemen te voorkomen. Dit is landelijk zo afgesproken. We noemen dit 'vroegsignalering'.

U krijgt een brief, sms of e-mail of wij komen langs en bellen bij u aan. Bent u niet thuis? Dan doen wij een kaart in uw brievenbus. Wij vragen u in die brief, sms, e-mail, of op de kaart om zelf contact met het wijkteam van de gemeente op te nemen. Weet dan dat u zelf mag kiezen of u onze hulp aanneemt. Als u dat wilt, dan helpen we u verder.